Σελίδες

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

A SWEET DELIGHT-CINNAMON ROLLS

 BY MICHAEL TRIPOLITSIOTIS C'5




A cinnamon roll also known as cinnamon bun, cinnamon swirl, cinnamon snail and cinnamon Danish is a sweet roll commonly served in Northern Europe mainly in Nordic countries and in Austria and Germany and also in North America . In Sweden it is called kanelbule , in Denmark it is known as kanelsnegl, in Norway it is known as skillingsbolle.



INGREDIENTS

1.    WHOLE MILK                                    

2.    SALT

3.    BUTTER

4.    EGG

5.    YEAST

6.    A LOT OF CINNAMON

7.    BROWN SUGAR

8.    SUGAR

9.    FLOUR

 

The first step is to mix your dry ingredients together in a big bowl and this includes the flour, sugar, and salt. After that, warm the milk and butter together, and then whisk in the yeast until it has dissolved. Then you know it can start working its magic in your dough!

Pour this mixture over the dry ingredients, add the egg and then mix everything together. You do not need a stand mixer for this recipe, though you could certainly use one if desired. Transfer dough to your work surface, and then knead by hand for 3 minutes until a soft dough forms.

Let the dough rest for 10 minutes as you prepare the filling—this gives the dough’s gluten a chance to settle and relax, which will make rolling out much easier.

 

Ingredient Filling

·         Butter: Use super-soft butter for the filling—not too hard, not too melty. If the butter is too hard, it won’t be easy to spread it evenly over the soft dough. If it’s too melty, it will seep into the dough, and we don’t want that either. Butter that’s had time to soften to room temperature should be just right. If you forgot to get it out of the fridge earlier, here’s my trick for how to soften butter quickly.

·         Brown Sugar: Using brown sugar in the filling gives these cinnamon rolls an extra-delicious depth of flavor.

·         Cinnamon: You can’t have cinnamon rolls without it!

 

Roll out the dough and then top with softened butter and the brown sugar & cinnamon mixture.

Roll up the dough and then use your sharpest knife to cut into 10-12 rolls.



ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

 

Γράφει ο Μιχαήλ Τριπολιτσιώτης Γ'5


Τα ρολάκια κανέλας είναι ζηλευτά και ακαταμάχητα! Φτιάξε αυτή τη συνταγή χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ, για τα πιο νόστιμα και αφράτα ρολά κανέλας.


ΥΛΙΚΑ 

·         12 γρ. (ή 1½ φακελάκι) μαγιά σκόνη
·         2 κ.γ. κοφτά αλάτι
·         110 γρ. νερό
·         220 γρ. γάλα
·         110 γρ. ζάχαρη
·         100 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό
·         2 μεγάλα αυγά (σε θερμ.δωμ.) ελαφρά χτυπημένα
·         Λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
·         1/2 πλάκα (ή 125 γραμ.) βούτυρο λιωμένο
·         15 γρ. κοφτές κανέλα
·         110 γρ. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
        60 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη


  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.
  • Σε μια κανάτα βάζουμε το αλάτι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υγρά υλικά. 
  • Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα υγρά υλικά.
  • Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει το μείγμα ζύμη τσιχλωτή, που θα κολλάει ελαφρά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου να τριπλασιαστεί.
  • Την επόμενη μέρα, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ταψί 25×35 εκατ. ή εναλλακτικά στρογγυλό ταψί διαμ. 25 εκατ.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ με κουτάλι όλα τα υλικά, βούτυρο, κανέλα, ζάχαρη μαύρη και λευκή και αφήνουμε στην άκρη.
  • Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και τοποθετούμε επάνω την παγωμένη ζύμη.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι την επιφάνεια της ζύμης και ξεκινάμε με χοντρό πλάστη να ανοίξουμε φύλλο, πάχους περίπου 0,5 εκ. και σχήματος παραλληλόγραμμου, με διαστάσεις περίπου 30×55 εκ.
  • Πασπαλίζουμε αλεύρι στην επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο.
  • Αλείφουμε με απαλές κινήσεις όλη την επιφάνεια του φύλλου με τη γέμιση, αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά.
  • Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς.
  • Το ρολό να μην είναι πολύ σφιχτά τυλιγμένο.
  • Έχοντας πάντα την ένωση του ρολού να ακουμπάει στον πάγκο, κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 10 φέτες πάχους περίπου 4-5 εκατοστών.
  • Τοποθετούμε τα ρολάκια κανέλας στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας 1 εκατοστό απόσταση μεταξύ τους.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολά κανέλας να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν πάλι, για περίπου 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170-180°C στον αέρα.
  • Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
  • Ψήνουμε τα ρολάκια κανέλας για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν κι άλλο και να ροδίσουν ολόγυρα.
  • Με το που ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.