ITALIAN CUISINE
Presented by Ioanna Barbari C2
The main characteristics of Italian cuisine are its extreme simplicity, with many dishes consisting of 4 to 8 ingredients. Italian cooks are based on the quality of materials rather than the complexity of preparation.

It is one of the cuisines offered by most in the world, although often the Italians are not satisfied with how the restaurants prepare Italian dishes abroad. One of the reasons is the difficulty of finding local Mediterranean food products (because the costs are high as they are in countries where the products in question have to be imported), another reason is the simplicity.
Some of the specialities of Italian cuisine include:
- Brosketta
- Kresedina
- Grissini
- The Bread of Mother
- The Bread of Benedetto
- The Bread of Altamura
- Tuscan Bread
ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Παρουσιάζει η Ιωάννα Μπαρμπαρή Γ2
Η ιταλική κουζίνα έχει αναπτυχθεί μέσα από αιώνες πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, με ρίζες που χρονολογούνται από τον 4ο αιώνα π.Χ. Η ιταλική κουζίνα επηρεάστηκε από την κουζίνα της αρχαίας Ελλάδας, της αρχαίας Ρώμης, της Βυζαντινής, της Εβραϊκής, της Αραβικής και της Νορμανδίας.

Τα πιάτα και οι συνταγές συχνά γίνονται περισσότερο από τις γιαγιάδες και όχι από τους σεφ, και για το λόγο αυτό πολλές συνταγές προσαρμόζονται στο σπιτικό της νοικοκυράς. Πολλά πιάτα που ήταν κάποτε γνωστά μόνο στην πατρίδα τους έχουν εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Το τυρί και το κρασί είναι ένα σημαντικό μέρος της κουζίνας, με πολλές παραλλαγές και μια ορισμένη νομική προστασία, το Προστασία Ονομαστικής Προέλευσης (ΠΟΠ). Ακόμη και ο καφές, ειδικά ο εσπρέσο, έχει γίνει σημαντικό για την ιταλική κουζίνα.

Μερικές από τις σπεσιαλιτέ της ιταλικής κουζίνας περιλαμβάνουν:
Brosketta, Kresedina ,Grissini, Το ψωμί της μητέρας, Το ψωμί του Benedetto, Το ψωμί της Altamura, Το ψωμί της Τοσκάνης.